top of page
DSC_2896.jpg

WORKSHOP PAARDENFOTOGRAFIE

"Don't shoot what it looks like

Shoot what it feels like"

David Allen Harvey

Workshop Paardenfotografie

DSC_8201.jpg

Je foto's zijn te donker of bewogen. Herkenbaar? 

 

Dat gebeurd als je op de automatische stand fotografeerd. Met de juiste lichtomstandigheden lukt dat wel maar wat als die er niet zijn of als jezelf de regie in de hand wilt hebben?

 

Tijdens deze workshop leer je de basis instellingen van de camera en gaan we die ook gelijk in praktijk brengen. 

 

Ook laat ik je zien hoe je de foto's nadien kunt optimaliseren in Lightroom (LR) en Photoshop (PS). 

 

Deze workshop is geschik voor beginnende fotografen.

Zijn paarden en fotograferen je passie?

Wil je deze twee passies combineren maar weet niet goed waar te beginnen?

Dan kan ik je op weg helpen!

Coverfoto gebruikt voor de Zoom.nl Zomer Fotografiegids 2018

Inhoud workshop

Met het theoretische gedeelte bespreken we de basis camera-instellingen maar ook de technische kant van paardenfotografie. Denk hierbij aan de omgeving, compositie en hulpmiddelen. Ook het maken van portret- en actie foto's komt aan bod. Daarna gaan we het in praktijk brengen door paarden in portret en in actie te fotograferen. Na het praktijkgedeelte bespreken we de foto's dmv een basis nabewerking in Lightroom en/of Photoshop.

Benodigdheden workshop

Een digitale camera, bijvoorbeeld een spiegelreflex- of systeemcamera met handmatige instelmogelijkheden voor diafragma, sluitertijd en ISO en dat je die ook weet te vinden op je camera is een pre. Bij voorkeur een telelens en natuurlijk een volle accu(s) en lege geheugenkaartje(s). 

Eventueel een laptop met bewerkingsprogramma.

DSC_8639.jpg
DSC_9727-2.jpg
DSC_4707-2.jpg

Groepsworkshop

Deze workshop wordt op een geplande accommedatie gegeven en is voor 4 tot 6 personen. Door in kleine groepen te werken is er meer tijd voor persoonlijke aandacht. Na een theoretische gedeelte gaan we met de praktijk aan de slag.... Paarden fotograferen! We eindigen de workshop met nabespreking c.q. nabewerking. Je kunt indien je die hebt ook je eigen laptop meenemen om de gemaakte foto's gelijk te bekijken en te bewerken.

Duur +/- 5 uur.

Inclusief lesmateriaal

€ 90,= p/p incl btw

Privé workshop

Werk je liever 1 op 1? Dan kan dat met een privé workshop. Ook hier behandelen we alle bovenstaande inhoud maar kun je zelf ook aangeven als je ergens tegenaan loopt met je fotografie. We kunnen de workshop geheel naar wens aanpassen. Voor deze privéworkshop wordt er een passend model en locatie uitgezocht. Hier kunnen reiskosten aan verbonden zijn.

Duur: +/- 3 uur.​

Inclusief lesmateriaal

€ 120,= p/p incl btw 

IDP_8795-2x
IDP_6635-2
IDP_7597-2
DSC_4579-2
DSC_3334-2
IDP_9806-2
bottom of page