WORKSHOP PAARDENFOTOGRAFIE

“Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like.”  

                                                                   

David Alan Harvey

Workshop Paardenfotografie

Zijn paarden en fotograferen je passie? Wil je deze twee passies combineren maar weet niet goed waar te beginnen?

Dan kan ik je op weg helpen! Met deze workshop leer ik je de beginselen van fotografie en het fotograferen van paarden.

 

Tijdens deze workshop leer je de basis instellingen van de camera en gaan we die ook gelijk in praktijk brengen. 

 

Ook laat ik je zien hoe je de foto's nadien kunt optimaliseren in Lightroom (LR) en Photoshop (PS). 

 

Deze workshop is geschik voor beginnende fotografen.

Inhoud workshop

Benodigdheden workshop

Met het theoretische gedeelte bespreken we de basis camera-instellingen maar ook de technische kant van paardenfotografie. Denk hierbij aan de omgeving, compositie en hulpmiddelen. Ook het maken van portret- en actie foto's komt aan bod. Daarna gaan we het in praktijk brengen door paarden in portret en in actie te fotograferen. Na het praktijkgedeelte bespreken we de foto's dmv een basis nabewerking in Lightroom en/of Photoshop.

Een digitale camera, bijvoorbeeld een spiegelreflex- of systeemcamera met handmatige instelmogelijkheden voor diafragma, sluitertijd en ISO en dat je die ook weet te vinden op je camera is een pre. Bij voorkeur een telelens en natuurlijk een volle accu(s) en lege geheugenkaartje(s). 

Eventueel een laptop met bewerkingsprogramma.

DSC_8639.jpg
DSC_2719.jpg
DSC_5098.jpg

Groepsworkshop

Deze workshop wordt op een geplande accommedatie gegeven en is voor 4 tot 6 personen. Door in kleine groepen te werken is er meer tijd voor persoonlijke aandacht. Na een theoretische gedeelte gaan we met de praktijk aan de slag.... Paarden fotograferen! We eindigen de workshop met nabespreking c.q. nabewerking. Je kunt indien je die hebt ook je eigen laptop meenemen om de gemaakte foto's gelijk te bekijken en te bewerken.

Duur +/- 5 uur.

Inclusief lesmateriaal

Nog geen datum bekend

€ 90,= p/p incl btw

DSC_3377.jpg

Privé workshop

Werk je liever 1 op 1? Dan kan dat met een privé workshop. Ook hier behandelen we alle bovenstaande inhoud maar kun je zelf ook aangeven als je ergens tegenaan loopt met je fotografie. We kunnen de workshop geheel naar wens aanpassen. Voor deze privéworkshop wordt er een passend model en locatie uitgezocht. Hier kunnen reiskosten aan verbonden zijn.

Duur: +/- 3 uur.​

Inclusief lesmateriaal

€ 120,= p/p incl btw 

DSC_0906-2.jpg

De workshops kunnen door heel Nederland gehouden worden. Daarvoor ben ik altijd op zoek naar geschikte locaties waar de workshops gehouden kunnen worden. Benodigd zijn een theorieruimte voor minimaal 7 personen en minimaal 2 paardenmodellen die netjes voorgesteld kunnen worden aan de cursisten voor portret en actie foto's. 

Heb jij een geschikte locatie? Neem dan contact met mij op via info@idphotos.nl